Voorstelling De Engelandvaarders

Van 1 tot 4 juni 2016 wordt op de Boulevard, op het plein naast restaurant De Zwaan de theatervoorstelling De Engelandvaarders opgevoerd.

Op initiatief van Stichting De Engelandvaarders heeft Peter Minnee een theatervoorstelling geschreven die het verhaal vertelt van een zestal Katwijkse jongeren die in de tweede wereldoorlog de oversteek naar Engeland willen wagen.

De wijkraad heeft in een gesprek met Peter Minnee en Clazina van der Plas, de projectleidster, al een heel klein voorproefje gehad van hoe de voorstelling er uit gaat zien.  Met de oude kerk op de achtergrond en een decor ondersteund door de Historische Re-enactment vereniging Nederland uit Katwijk belooft het een groots spektakel te worden. Voor de muzikale ondersteuning is speciaal voor dit stuk muziek geschreven door mevr. Wim Wijnakker.

De voorbereidingen zijn in volle gang, voor alle rollen zijn spelers gevonden en vanaf januari wordt er gerepeteerd.

De wijkraad is blij met het initiatief en willen de voorbereidingen en uitvoering van deze theatervoorstelling blijven volgen en ondersteunen.

220px-Engelandvaarders,_February_24,_1944,_Off_LoweFoto: Wikipedia

1. G. Saryusz Makowski Beantwoorden

Het theater stuk is een FANTASIE verhaal. Van de werkelijkheid mag niets overgenomen worden.
    Dat is bekend bij de auteur.

Vriendelijke groet,

George Saryusz Makowski (Bestuurslid Stichting Engelandvaarders Katwijk)
    Nabestaande van een Poolse Engelandvaarder
    Vertrokken Katwijk, 18/19 april 1941