Brief wijkraad aan gemeente Katwijk

ver-zet windmolens-190-116Wijkraad Katwijk aan Zee doet oproep: Kom in ver-zet! Teken de petitie, nu het nog kan!

De Wijkraad Katwijk aan Zee doet een dringende oproep aan iedereen die waarde hecht aan het behoud van de “vrije en (natuur)schone” horizon, die de Noordzeekust, nu (nog) heeft.

Het is van groot belang om de nu nog lopende actie(s) tegen de komst van een enorm groot windmolenpark van maar liefst 700 windmolens met een hoogte van 200 meter, te steunen.

U kunt de acties kracht bijzetten en ondersteunen, door het ondertekenen van de petitie tegen de komst van “een hekwerk van windmolens” van Bergen aan Zee tot aan Kijkduin.

De plaatsing op slechts 18 kilometer uit de kust, betekent een “duurzame horizonvervuiling” over een lengte van vele (tientallen) kilometers langs de mooie Noordzeekust.

De gemeentebesturen van de kustplaatsen, die het uitzicht en de horizon bedreigd zien, proberen gezamenlijk en in samenwerking met actiecomité’s om met alle mogelijke middelen, minister Kamp van het Ministerie van Economische Zaken, te overtuigen om de windmolens op een andere locatie, IJmuiden Ver, verder weg uit de kust – en het zicht; achter de horizon – te plaatsen.

Ondertekening van de petitie houdt niet in, dat u tegen windmolens bent.

Het ondertekenen van de petitie, betekent dat u de minister oproept het windmolenpark te (ver)plaatsen naar de locatie IJmuiden Ver, verder weg en uit het zicht van de kust.

Om de invloed van de petitie te vergroten, is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen de petitie tekenen, om de komst van dit windmolenpark zo dicht bij de kust te voorkomen.

Daarnaast steekt u door het tekenen van de petitie, de gemeentebesturen en de comité’s een hart onder de riem. Dat ruggensteuntje verdienen ze, en dat kunnen ze ook goed gebruiken.

Kies voor het Ver-zet(ten) van het windmolenpark, en teken de petitie! Nu kan het nog! Doe het!

Voor meer informatie en ondertekening, zie de website: www.verzetwindmolens.nl