Strandpaviljoens mogen deze winter blijven staan

De gemeente geeft toestemming aan seizoensgebonden paviljoens, verenigingen en commerciële partijen om gebruik te maken van de mogelijkheid deze winter te blijven staan. Het gaat om de periode van 1 november 2020 tot en met 1 maart 2021. De overwintering geldt alleen voor de hoofdgebouwen. De losse elementen, zoals strandhuisjes en containers, moeten wel worden verwijderd.

 De Vereniging belangenbehartiging strandpaviljoenhouders, -exploitanten –en eigenaren aan het Katwijkse strand heeft eerder dit jaar namens de strandondernemers de gemeente gevraagd om aankomende winter éénmalig de seizoensgebonden strandpaviljoens te mogen laten staan. De ondernemers hebben dit verzoek gedaan, omdat het af- en opbouwen en het stallen van de strandpaviljoens veel geld kost. Wethouder Jacco Knape: “Door de coronacrisis staan de inkomsten van strandexploitanten dit jaar onder druk. Vanwege deze bijzondere omstandigheden hebben wij daarom samen met Rijkswaterstaat, de waterschappen en andere kustgemeenten besloten om het overwinteren eenmalig toe te staan om zo deze ondernemers te ondersteunen.”

 In juni had het college al de intentie uitgesproken voor medewerking aan het verzoek. Hierna volgde een onderzoek in samenwerking met verschillende overheidsinstanties of dit mogelijk was. Het laten staan van paviljoens in de wintermaanden kan namelijk ook risico’s met zich meebrengen. Zo zouden containers op het strand wel eens weg kunnen spoelen. Uit het onderzoek is gebleken dat een eenmalige overwintering van de paviljoens op de stranden veilig is en dat de natuur hierdoor geen schade oploopt.

 Bron: Gemeente Katwijk

 

Laat een reactie achter

*

captcha *